Numarul inmatricularilor de masini noi in Romania a crescut in primele doua luni ale anului cu 35,6%, la 50.918 unitati.

Potrivit Evenimentul Zilei, piata locala a raportat in februarie cel mai mare avans in randul statelor europene, de 37,1%, conform datelor preliminare publicate ieri de Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile.

In primele doua luni ale acestui an in Romania au fost inmatriculate 50.918 masini noi, de doua ori mai mult decat in Ungaria si de trei ori mai mult decat in Cehia. Numarul de crestere al inmatricularilor de masini noi este de 36,5% fata de perioada similara a anului trecut, conform Asociatiei Europene a Producatorilor de Automobile (ACEA). Regiunea de dezvoltare de Nord-Est a Romaniei este cea mai saraca din intreaga Uniune Europeana, conform Eurostat, biroul de statistica al Uniunii.

Raportat la primele doua luni, Ziarul anunta ca Romania a ocupat locul doi in Europa in privinta ratei de crestere a pietei, fiind devansata de Lituania.

Gandul informeaza ca majoritatea vehiculelor noi au fost inmatriculate in Italia, respectiv 476.133 de unitati si Germania, cu 382.944 unitati. Pe locul al patrulea se situeaza Franta, unde au fost inmatriculate peste 392.000 de masini noi. In timp ce media de crestere la nivelul intregii Uniuni Europene este de 3,8%, pentru statele nou aderate aceasta urca pana la 18,6%. Romania a depasit la acest capitol state ca Bulgaria, cu numai 7.196 de unitati, Norvegia, Elvetia, Portugalia sau Suedia.

Marca vedeta, cu cele mai mari cresteri de vanzari in aceasta perioada a anului, este Dacia, care in ianuarie si februarie a fost cumparata de 31.327 de clienti, in crestere cu 64,3% fata de perioada similara a anului trecut. Vanzarile Dacia reprezinta aproape 10% din vanzarile intregului grup Renault, care detine fabrica de la Pitesti. Renault a vindut in afara Europei 3.000 de Logan-uri si 2.300 de Sandero, cel mai recent model lansat de constructorul francez sub sigla Dacia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.