Primele trei companii de profil din tara noastra detin peste 50% din piata. ING Asigurari de Viata, AIG Life, Asiban si Allianz-Tiriac domina subscrierile pe segmentul asigurarilor de viata. Acestea au insumat, in 2007, aproape 440 milioane euro, ceea ce reprezinta peste 20% din piata asigurarilor. Cresterea consemnata pentru acest segment a depasit, anul trecut, 36%, conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Si in acest an, competitia pe piata asigurarilor se anunta stransa pentru companiile din top. ING si-a consolidat in 2007 pozitia de lider pe piata asigurarilor de viata din Romania, detinand in prezent o cota de piata de 35% si 70% pe segmentul asigurarilor cu componenta de investitii (unit-linked).

Urmatoarea companie din top, AIG Life, desi a anuntat cresteri pe primele noua luni ale anului trecut, nu a furnizat inca rezultate auditate pentru intreg anul trecut. La Allianz-Tiriac, asigurarile de viata au inregistrat in 2007 o crestere de 20%, pana la valoarea de 30 milioane de euro.

"ING Asigurari de Viata anunta ca volumul primelor brute subscrise in 2007 a crescut cu 15% comparativ cu 2006, pana la valoarea de 501,1 milioane lei. Valoarea activelor sub administrare a crescut cu 25,9%, ajungand la 1,48 miliarde lei la sfarsitul anului 2007", a declarat, ieri, Bram Boon, director general al ING Asigurari de Viata.

Datorita investitiilor facu­te pe piata pensiilor pri­vate, pentru lansarea fondu­rilor de pensii, compania a inregistrat o scadere a profitului cu 25,6%. Profitul brut a atins in 2007 valoarea de 31,1 milioane lei, comparativ cu 41,8 milioane lei obtinut in 2006.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.