Daca aveti nevoie de un imprumut, dar doriti sa economisiti timp, si totusi sa contractati produsul bancar care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra, puteti apela la o societate de brokeraj de credite.

O societate de brokeraj de credite este o companie independenta de banci sau alte institutii financiare nebancare, care, gratuit, ofera consultanta, se ocupa de actele necesare unui credit, sustine creditul in fata bancii, impreuna cu beneficiarul acestuia etc.

Avantaje
Persoanele care apeleaza la serviciile companiilor de brokeraj pot alege, in acelasi timp, diverse variante de creditare, fara a fi nevoite sa colinde pe la mai multe banci, economisind astfel o gramada de timp. Avand in vedere faptul ca un broker nu ofera doar informatiile pe care clientii le poti lua de la banca, ci ii si ajuta sa inteleaga respectivele informatii, cei care apeleaza la un asemenea serviciu vor alege garantat cea mai buna oferta. In plus, datorita relatiilor privilegiate cu bancile, creditul va fi obtinut rapid. Unele companii acorda si asistenta in privinta problemelor juridice, notariale sau de alta natura, in special in cazul creditelor garantate cu ipoteca si a celor imobiliare.

Un credit printr-un broker nu presupune costuri suplimentare?
Un credit obtinut printr-un broker de credite are exact aceleasi costuri precum cel acordat de banca din simplul motiv ca brokerul nu ia nici un fel de comision de la beneficiarii creditelor, ci de la banca, deoarece aduce noi clienti, pe care altfel institutia financiara nu i-ar fi avut. „Ganditi-va ca banca primeste clientul de-a gata, un client pentru care nu a trebuit sa cheltuie bani prin deschiderea de sucursale unde acesta sa vina, prin angajarea de consilieri bancari cu care acesta sa discute. Din acest motiv, bancile platesc un comision brokerilor pentru noii clienti”, a declarat Investment Directorul Oresa Venture Romania, Cornel Marian, citat de ghiseulbancar.ro. In concluzie, putem spune ca toate serviciile oferite de o companie de brokeraj sunt gratuite din punctul de vedere al clientului.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.