Parchetul parizian a deschis ieri o ancheta dupa publicarea in presa franceza a unor extrase dintr-un schimb de mesaje intre Jerome Kerviel, traderul banuit de fraudarea Societe Generale (SocGen) si un angajat al unei case de brokeraj, au spus surse avizate, informeaza NewsIn.

Investigatia preliminara a fost deschisa in 25 februarie pentru "violarea secretului profesional" si "violarea interdictiei de publicare a actului de procedura", potrivit sursei citate.

Extrasele din mesajele dintre Kerviel si un trader al unei case de brokeraj au fost publicate pe 9 februarie pe pagina de internet a saptamanalului Le Nouvel Observateur, in momentul in care un angajat al casei de brokeraj Fimat, subsidiara a Societe Generale, a fost adus in fata judecatorilor care ancheteaza falsurile care se banuieste ca au determinat pagude de aproape 5 miliarde euro pentru banca franceza.

Potrivit declaratiilor unui avocat implicat in proces, Jean-David Scemama, fragmentele din mesajele publicate reprezinta o "alterare frauduloasa a realitatii", care dau de inteles ca Jerome Kerviel si angajatul de la Fimat erau complici.

Statutul de martor asistat, intermediar intre un martor simplu si un inculpat, ce i-a fost atribuit brokerului indica faptul ca magistratii nu au destule elemente care sa arate ca exista o complicitate a acestuia cu Jerome Kerviel.

Acuzat de reprezentantii Societe Generale de falsuri care au costat banca 4,9 miliarde euro, traderul Jerome Kerviel a fost inculpat pe 28 ianuarie pentru "fals si uz de fals", "spargere de sisteme de date informatice" si "abuz de incredere".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.