Potrivit datelor comunicate de Institutul National de Statistica (INS), veniturile exprimate in cifra de afaceri realizata in luna ianuarie 2008 au crescut cel mai mult la companiile care organizeaza jocuri de noroc (+54,7%) si la cele care fac comert cu autovehicule (+50,4%).

La polul opus se regasesc companiile care produc utilaje, echipamente si logistica, respectiv bunuri de capital, ale caror cifre de afaceri au scazut, in ianuarie 2008, cu aproape 13% fata de aceeasi luna din anul anterior.

Decalajul dintre cerere si productie se adanceste
Scaderi ale veniturilor s-au mai consemnat, potrivit INS, in industriile producatoare de bunuri de folosinta indelungata (-7,9%) si de bunuri intermediare (-4,4%).

Din datele comunicate de INS reiese ca, in ianuarie 2008, valoarea comenzilor noi in industrie - reprezentand cererea curenta si viitoare - a crescut cu peste 10% fata de decembrie 2007. In acelasi timp, productia industriala a avut un avans de numai 1,6%, ceea ce inseamna ca producatorii autohtoni au acoperit doar a sasea parte din totalul cererii, restul fiind adus din importuri.