Moneda nationala s-a depreciat cu un ban pana la finalul sedintei de vineri, la aproape 3,71 lei/euro, pe fondul aversiunii fata de risc la nivel mondial, alimentata de caderea dolarului, care a indus valutelor emergente din regiune o evolutie dezordonata, sustin dealerii.

"Parca nu suntem in Europa, atat de tare ne afecteaza temerile legate de economia Statelor Unite. Valutele emergente din regiune au avut o evolutie asemanatoare, oscilanta, pe fondul aversiunii fata de risc a investitorilor straini, care prefera sa se indrepte catre plasamente mai sigure, de exemplu in aur sau platina sau catre valute de refugiu, precum francul elvetian", a declarat dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu, transmite NewsIn.

Moneda nationala s-a apreciat de la 3,7250 lei/euro la 3,7087 lei/euro in primele ore de tranzactionare, pentru ca apoi sa piarda teren pana la 3,7570 lei/euro. Dupa acest varf, leul s-a apreciat aproape constant, iar la ora 17:40, bancile cumparau un euro cu 3,7118 lei si il vindeau cu 3,7189 lei.

Cursul afisat vineri de banca centrala arata o ieftinire a leului fata de moneda europeana cu patru bani, pana la 3,7376 lei/euro, respectiv o depreciere cu 0,46% a monedei nationale fata de dolar, de la 2,4132 lei/dolar, cat era joi, la 2,4243 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat pana la noi cotatii istorice, de 1,5429 dolari/euro, iar la 17:10, euro era cotat la 1,5345 dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.