Primarul orasului spune ca investitia se ridica la 124 de milioane de dolari.
Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a declarat vineri ca firma Saving Energy Corporation din San Francisco a cerut municipalitatii sa fie partenera pentru construirea unei fabrici de biodiesel la Botosani, transmite corespondentul NewsIn. “Este un lucru extraordinar, o investitie foarte mare pentru Botosani, de 124 milioane de dolari, care ulterior dezvoltata va aduce mari beneficii. Deja am identificat o locatie. Ei au nevoie de aproape trei hectare de teren, cu platforma si acces la cale ferata pentru a-si putea dezvolta investitia”, a precizat primarul Flutur.

Primarul a mai spus ca acest concern a incheiat contracte pentru saminta de rapita si soia cu producatori din Ucraina si Rusia, dar mai are nevoie de asociatii de producatori agricoli locali care sa ofere materie prima pentru producerea de biodiesel. Toata materia prima urmeaza sa fie prelucrata la Botosani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.