Femeile au devenit in ultimii ani o forta in afaceri, iar, pentru a confirma aceasta tendinta, Wall-Street va prezinta astazi un dialog cu patru din femeile manager care conduc companii puternice de pe piata romaneasca. Nu orice companii, ci patru din cei mai mari angajatori administrati de o femeie.

Liliana Solomon a fost numita in functia de CEO a filialei locale a celui mai mare operator de telefonie mobila din lume, Vodafone, la 1 noimebrie 2005, activand in industria de telecomunicatii inca din 1995. Era pentru prima oara cand Vodafone Romania (pe atunci, Connex) numea in cea mai inalta functie executiva un roman.

Sefa Vodafone Romania este de parere ca o femeie CEO nu reprezinta deloc un fenomen atipic in mediul de afaceri contemporan. Liliana Solomon nu crede in organizarile ierarhice si considera ca succesul in managementul unei companii se traduce prin combinatia intre competenta profesionala si inteligenta emotionala necesara pentru a intelege cum functioneaza o organizatie.

"Cand se desemneaza o persoana intr-o pozitie de top, alegerea se face pe baza unor considerente profesionale si a experientei. Fie ca esti femeie sau barbat, intr-o astfel de pozitie, trebuie sa ai pregatirea si experienta profesionala necesare”, ne-a spus Solomon.

Discutiile libere de orice reticente specifice relatiei de subordonare, inovatia, continua preocupare pentru optimizarea activitatii zilnice, precum si munca in echipa sunt doar cateva dintre ingredientele unui bun managemet, in opinia Lilianei Solomon.

“Cred ca sunt o persoana deschisa la idei noi. Imi place cand oamenii sunt inovatori. Creativitatea unei companii se vede atunci cand ai oameni cu puncte de vedere diferite si când stii sa iei ceea ce e mai bun din ideile tuturor. Este foarte important sa creezi spatiu pentru ca oamenii sa aiba idei si sa inteleaga de ce anumite initiative sunt sau nu sunt implementate, care sunt prioritatile, cat de important este lucrul in echipa”, afirma aceasta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.