Tendinta de apreciere a leului in raport cu euro s-a mentinut in sedinta de licitatie valutara interbancara de joi, moneda unica fiind cotata sub 3,7 lei, pe o piata agitata.

Cursul mediu euro/leu calculat si comunicat ieri de Banca Nationala a Romaniei s-a situat sub pragul de 3,7 lei, la 3,6983 lei. Moneda nationala a consemnat astfel un cistig la nivelul cursului de referinta de 210 unitati.

Intarirea leului a fost pronuntata in prima jumatate a sedintei de licitatie cind paritatea euro/leu a coborit semnificativ pina la minime de 3,67 lei/euro, dealerii de pe piata valutara consemnind volume mari de vinzare din partea clientilor locali si a nerezidentilor.

Reculul euro in fata leului s-a inregistrat in conditiile in care, pe pietele valutare internationale, moneda europeana s-a apreciat fata de dolarul american pina la nivelul record de 1,5349 dolari pe euro. Cursul afisat joi de banca centrala arata o apreciere cu 1,5% a monedei nationale fata de dolar, de la 2,4500 lei/dolar, cit era miercuri, la 2,4132 lei/dolar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.