Dinu Patriciu, in varsta de 57 de ani, a fost inclus in clasament in urma vanzarii unei participatii majoritare la grupul Rompetrol, catre compania KazMunaiGas din Kazahstan.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a preluat anul trecut conducerea in topul celor mai bogati romani, cu o avere estimata de revista Capital la 3,1-3,3 miliarde dolari si l-a detronat astfel din varful clasamentului pe Iosif Constantin Dragan, cel care a detinut doi ani la rand titlul de cel mai bogat roman.

Clasamentul pe anul 2007 intocmit de revista Capital, "Top 300", arata ca averile celor mai bogati 300 de romani insumeaza peste 33 miliarde dolari, aproximativ 30% din produsul intern brut (PIB) al Romaniei.

Dinu Patriciu a inregistrat cel mai spectaculos salt, ajungand in fruntea clasamentului dupa ce a incheiat tranzactia anului trecut prin vanzarea unui pachet majoritar de actiuni detinut la Rompetrol. In topul pe anul 2006, omul de afaceri ocupa locul al optulea, cu o avere estimata la 500 - 600 milioane dolari.

Conform topului realizat de revista Capital, Ion Tiriac a pierdut pozitia a doua in acest clasament, fiind inlocuit de Gigi Becali, a carui avere este estimata in 2007, la 2,8-3 miliarde dolari. Ion Tiriac a coborat pe locul 3 cu o avere crescuta la 2,2-2,4 miliarde dolari.