Romanii care au obtinut, in 2004, venituri din chirii in valuta sau echivalentul in lei al unei valute, vor calcula venitul brut anual aferent utilizand cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei in ultima zi a fiecarei luni. Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), persoanele respective trebuie sa depuna la administratia fiscala in a carei raza teritoriala se afla bunul arendat sau inchiriat declaratia speciala privind veniturile din cedarea folosintei bunurilor (formularul 203).

Populatia va fi obligata sa completeze acest formular numai daca chiria este exprimata in valuta, contractul contine clauze cu privire la suportarea de catre contribuabil a cheltuielilor ce trebuie platite, potrivit dispozitiilor legale, de catre proprietar, sau clauze care nu sunt evaluabile la momentul incheierii contractului.

Declaratii speciale trebuie sa completeze si persoanele fizice care au obtinut venituri din activitati independente (formularul 202) si din activitati agricole (formularul 207).

Vor depune formulare speciale si contribuabilii care au realizat venituri in strainatate din activitati independente si/sau din cedarea folosintei bunurilor (formularul 201), precum si cei care au realizat venituri a caror impunere finala este in Romania (formularul 206).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.