„Relatiile de afaceri dintre Romania si Turcia sunt bune spre foarte bune“, a declarat Stefan D. Popa. Acesta a subliniat faptul ca in tara noastra activeaza peste 10.000 de firme cu un capital turcesc si a remarcat cresterea sensibila a schimburilor comerciale bilaterale, cu precadere a exportului Turciei dupa intrarea Romaniei in UE, situatie valabila si in cazul schimburilor cu R. Moldova.

In scopul extinderii conlucrarii dintre cele doua comunitati de afaceri, presedintele a vorbit despre proiecte de dezvoltare a infrastructurii si a transporturilor pe apa, folosind cu precadere Dunarea. Aceasta cale navigabila ar putea deveni cea mai rentabila pentru transportul marfurilor din bazinul Marii Negre catre centrul continentului. Un alt proiect prevede construirea unui complex hidrotehnic care sa lege malul romanesc de cel bulgaresc, in zona Turnu-Magurele - Nicopole, proiect estimat la 10 miliarde euro, pentru a carui transpunere in practica presedintele CCIB a initiat formarea unui consortiu international.

De asemenea, s-a analizat si posibilitatea de participare la finalizarea Canalului Dunare - Bucuresti, care ar transforma capitala Romaniei in a cincea capitala europeana - port la Dunare si ar crea noi premise de dezvoltare. Transportul pe apa ar putea reveni in actualitate si prin reactualizarea liniei de ferry-boat din Marea Neagra. Stefan D. Popa a mai vorbit despre preocuparea Camerei Capitalei pentru orientarea productiei catre energiile regenerabile, respectiv catre energiile verzi, cum ar fi cea eoliana, solara sau cea produsa de puterea apei sau energia nucleara.