Cea mai mare depreciere a dolarului fata de moneda japoneza, din ultimii trei ani, loveste inca o data bursele internationale.
Principalii indici bursieri din intreaga lume au inregistrat pierderi serioase odata cu reaparitia ingrijorarilor legate de starea economiei americane, dar si de deprecierea continua a dolarului fata de yen si euro.
Moneda americana a atins, ieri, cel mai scazut nivel din ultimii trei ani fata de yen si o noua cotatie-record fata de euro in contextul speculatiilor legate de o prabusire a economiei SUA care ar putea cauza si mai multe pierderi grupurilor bancare. Dolarul american s-a depreciat pentru a cincea zi consecutiv si a ajuns la cotatia de sub 103 yeni pentru prima data din luna ianuarie 2005.

In acelasi timp, a ajuns la cel mai scazut nivel fata de moneda comunitara din anul 1999, momentul lansarii euro. Un euro a fost, ieri tranzactionat, la cotatia de 1,5275 dolari. Pietele de capital asiatice au inregistrat pierderi serioase odata cu deprecierea dolarului fata de yen. Indicele Nikkei al Bursei japoneze, a doua piata financiara a lumii, a pierdut 4,5 procente, pana la nivelul de 12.992,18 puncte.
Este pentru prima data de pe data de 23 ianuarie cand indicele Nikkei incheie sedinta bursiera sub 13.000 de puncte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.