Sefa Loteriei va apela la avocati pentru a recupera cele 5 milioane de euro blocate in conturile federatiei
Cele aproape 5 milioane de euro pe care Federatia Romana de Fotbal (FRF) le-a castigat intr-un proces cu Loteria Romana nu au putut fi folositi inca de federatie. Presedintele Loteriei, Liliana Minca, sustine ca nu va renunta la acesti bani si ca va apela la o echipa de avocati specialisti pentru a castiga procesul prin cele doua cai de atac pe care le mai are la dispozitie - apelul si recursul. FRF a cerut Loteriei, in baza Legii 69/2000, sa vireze in conturile federatiei o suma de aproape 5 milioane de euro, echivalenta cu o parte din incasarile pe 2003-2005 din pariuri sportive, adica din jocurile Pariloto si Pronosport.

Instanta a dat castig de cauza FRF, iar banii au fost virati deja in conturile federatiei prin executoriu judecatoresc. Pana la finalizarea procesului, suma nu poate fi folosita de FRF. „Loteria Romana este obligata sa dea fotbalului o suma uriasa. 20% din incasari, in timp ce pentru Agentia Nationala pentru Sport (ANS), tot prin lege, trebuie sa dea tot profitul net obtinut din jocuri de pariuri sportive. Avand in vedere ca pe sistemul de joc Pronosport nu sunt incasari foarte mari, dupa achitarea celor 20% din incasari, Loteria inregistreaza pierderi“, ne-a declarat Liliana Minca.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.