Bursa a scazut usor si joi, cu 0,79%, pentru a doua zi consecutiv, trendul descendent resimtindu-se mai mult pe cele mai lichide zece actiuni, care au pierdut 1,14%, dar si pe SIF-uri, acestea coborand cu 1,03%, intr-o piata unde lichiditatea a fost cu 40% mai redusa decat miercuri.
In debutul zilei, SIF-urile au coborat cu 0,7%, dupa care au avut o usoara tendinta de crestere, cu 1,1%, peste cotatia de inchidere de miercuri. Ulterior, aceste titluri au revenit sub inchiderea anterioara si nu au mai reusit sa treaca pe verde. Dupa un debut ascendent preturile au inceput sa coboare, iar la finele zilei erau cu 0,79% sub cele de miercuri.

Actiunile celor mai lichide zece companii au deschis ziua la niveluri apropiate de cele din finalul sedintei anterioare, si au avut o crestere usoara, de 0,69%, dupa primele 30 de minute de transfer. La inchiderea sedintei, preturile au fost cu 1,14% sub cele de miercuri. Investitorii au transferat actiuni de 28,7 milioane lei (7,8 milioane euro), cu 40% mai putin decat lichiditatea de miercuri, cand a totalizat 47,9 milioane lei (13,1 milioane euro).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.