Cele mai mari cresteri in 2008 urmeaza sa fie acordate la extreme: managerilor si muncitorilor
Angajatii din marile companii private din Romania vor primi anul acesta de la angajatori, in medie, cu 15% mai multi bani decit anul trecut, se arata in Studiul anual compensatii si beneficii realizat de compania de consultanta in management Hay Group. Potrivit consultantului, 80% dintre cele aproximativ 140 de companii care au participat la studiu au declarat ca realizeaza ajustari salariale anuale, de cele mai multe ori in lunile ianuarie, martie si aprilie. „In mai 2007, participantii la studiul Hay Group de remunerare se asteptau la o crestere medie a salariilor de 10,2% pentru 2008. Cresterea medie prevazuta pentru anul acesta in februarie este cu 4,8% mai mare si ne asteptam sa fie de aproximativ 15%“, explica Alina Popescu, manager Divizia studii de remunerare, Hay Group Romania.

Potrivit studiului, cea mai mare crestere salariala anuala, de 15,7%, se va aplica pentru nivelurile de management, urmind muncitorii, care vor primi un plus de 15,5%. Salariatii din top management vor inregistra si ei venituri salariale cu 15,1% peste nivelul anului trecut, in vreme ce specialistii si personalul administrativ vor primi cu 14,5 si respectiv 14,4% mai mult.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.