Oamenii de afaceri ieseni Bogdan Pitigoi si Gabriel Mardarasevici ii provoaca la profit pe cei cu idei bune.

Tinerii intreprinzatori ieseni - fara bani, dar cu idei inovatoare - care doresc sa dezvolte o afacere au acum ingerii lor pazitori. Ei sunt Bogdan Pitigoi si Gabriel Mardarasevici - oamenii de afaceri din Iasi cu o experienta de un deceniu si jumatate in afaceri, care au fondat MP Business Angels - asociatie unde tinerii afaceristi ieseni (dar nu numai) pot gasi un sprijin real pentru dezvoltarea proiectelor lor.

Persoanele cu idei inovatoare care doresc sa creeze sau sa dezvolte o afacere pot gasi in cadrul MP Business Angels o mare parte din resursele necesare, in forma capitalului financiar sau a consultantei oferite de membrii asociati.

Pentru Business Angels, proiectele de pornire a unei afaceri presupun sume de pana la 200.000 euro. Pentru accesarea acestor resurse, antreprenorul trebuie sa realizeze un plan de afaceri detaliat ce va fi analizat. Daca, dupa parcurgerea catorva etape, se constata ca planul de afaceri are potential si ca exista un interes comun, Business Angels participa cu o anumita parte din capital, cu experienta in afaceri a membrilor sai si cu reteaua de relatii a acestora.

Fondatorii MP Business Angels - Bogdan Pitigoi si Gabriel Mardarasevici - ne-au declarat ca un "business angel" este o persoana fizica care investeste o parte din patrimoniul sau intr-o companie inovativa. "Un business angel investeste timp si bani in afacerile start-up, preferand sa actioneze pe cont propriu, si nu ca investitor al unui fond de investitii. In plus, fata de bani, un business angel va pune la dispozitia antreprenorului competentele, experienta, relatiile pe care le are si o parte din timpul sau", a explicat Gabriel Mardarasievici, managerul Ness Technologies Romania.
La randul sau, Bogdan Pitigoi a precizat ca MP Business Angels va finanta ideile relationate cu mediul economic iesean si persoanele capabile sa-si puna in practica ideile, pentru ca ei vor fi cei care vor conduce afacerea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.