Preturile la tigari s-ar putea majora cu 30-40% daca acciza va fi majorata la 65 de euro pentru mia de tigari, masura ce poate genera triplarea comertului ilegal de tigari, a declarat astazi pentru NewsIn, directorul general al JTI Romania, Martin Southgate.

"Propunerea actuala de marire a accizei este de 65 de euro, valoarea situandu-se cu 30 de euro peste cea stabilita de calendarul Uniunii Europene si cu 20 de euro peste calendarul inflatiei plus taxa de viciu. Daca se va adopta in aceasta forma, consecintele vor fi enorme", a afirmat Martin Southgate.

Conform directorului general al JTI Romania, preturile vor creste cu 30-40% ceea ce va genera un impact asupra inflatiei.

De asemenea, potrivit lui Martin Southgate, aceasta crestere ar putea duce la o triplare a comertului ilegal. "Triplarea comertului ilegal ar insemna o pierdere de aproximativ 700 de milioane de euro pentru veniturile Guvernului", a subliniat directorul general al JTI Romania.

Martin Southgate a precizat ca o asemenea decizie ar atrage atentia Uniunii Europene care deja pune sub semnul intrebarii inconsecventa legislatiei fiscale romanesti. Acesta a subliniat ca mediul de afaceri are nevoie de mai multa stabilitate si predictibilitate.

In alta ordine de idei, referitor la pictogramele de pe pachetele de tigari, acesta a spus ca pentru inscriptionarea acestora costurile se ridica la un milion de euro.

Cifra de afaceri a JTI Romania pentru 2007 a fost de aproximativ 1,3 miliarde lei (369 milioane euro ), in crestere cu 40% fata de valoarea inregistrata in 2006, potrivit estimarilor financiare furnizate agentiei NewsIn de reprezentantii companiei.

Potrivit datelor companiei, JTI Romania a fost infiintata in 1994 si are 817 angajati. Marcile locale sunt Camel, Winston, Monte Carlo, Winchester, More. JTI este a treia companie ca marime din domeniul tutunului la nivel mondial. Compania produce tigari din branduri ca Mild Seven, Camel, Salem si Winston, acestea fiind vandute in peste 120 de tari. Baza JTI este in Elvetia. Compania are peste 12.000 de angajati in 40 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.