In timp ce bancile se lupta in oferte de tipul creditelor relaxate sau a celor ce reduc dobanzile anuale efective in primele trei luni, institutiile financiare nonbancare iti dau posibilitatea sa iei un imprumut dupa completarea unui formular online. Creditul este disponibil doar in lei si ar putea fi o alternativa pentru unul bancar. Costurile insa sunt asemanatoare. Dobanda anuala se incadreaza intre 7 si 12%, in functie de destinatia creditului. La ea se adauga un comision lunar de 3 pana la 5 la suta. Imprumutul se acorda fara avans si are o valoare minima de 600 de lei, informeaza Ziua.

Aprobarea si transmiterea contractului se vor face online. Denumit C-net (Cetelem Romania), creditul permite atat aplicarea solicitarii imprumutului, cat si transmiterea aprobarii online, toate acestea in maximum 10 minute. Potrivit Ziarul, toate detaliile legate de contract, suma care poate fi imprumutata raportata la veniturile personale, perioada de acordare, dobanda perceputa si toate costurile pe care le implica obtinerea creditului pot fi aflate online.Curentul precizeaza ca, Cetelem, societatea de creditare, este parte a grupului financiar francez BNP-Parisbas. Reprezentanii societii de împrumut sustin ca formularul on-line al aplicaiei C-net poate fi completat în cel mult 10 minute.

Dup ce s-au completat câmpurile destinate tipului de proiect ce se dorete finanat, sumei i perioadei de derulare a contractului, precum i datelor de identitate, solicitantul primete o ofert prealabil de credit. Creditele oferite de aceast societate pot fi ealonate pe maximum 10 ani, suma maxim putând urca pân la un milion de lei. Ratele anuale ale dobânzii variaz între 7% i 12%, în funcie de durata creditului, în timp ce dobânda anual efectiv (DAE) se situeaz între 14% i 21%.

Acceptarea ofertei prealabile se face prin semnarea „Condiiilor generale de creditare” i trimiterea documentului ctre Cetelem. La creditor mai trebuie trimise o copie dup actul de identitate i o adeverin de salariu, din care s reias venitul declarat în formularul de pe internet, anunta Gandul.

„Dup completarea datelor, clientul primete rspunsul instantaneu. Apoi are posibilitatea de a imprima contractul i formularul de adeverin de venit, precum i o serie de instruciuni ce îl vor ghida în procesul de obinere a fondurilor. Odat cu obinerea dovezii veniturilor, clientul poate trimite prin pot sau curier documentele la sediul nostru, unde se procedeaz la o serie de verificri. Dac datele sunt conforme cu cele declarate iniial, valoarea creditului solicitat este virat în contul bancar comunicat de client. Dac dorete, clientul poate primi asisten prin telefon de la consultanii notri”, a precizat Simona Trtcu, director marketing Cetelem.