In timp ce bancile se lupta in oferte de tipul creditelor relaxate sau a celor ce reduc dobanzile anuale efective in primele trei luni, institutiile financiare nonbancare iti dau posibilitatea sa iei un imprumut dupa completarea unui formular online. Creditul este disponibil doar in lei si ar putea fi o alternativa pentru unul bancar. Costurile insa sunt asemanatoare. Dobanda anuala se incadreaza intre 7 si 12%, in functie de destinatia creditului. La ea se adauga un comision lunar de 3 pana la 5 la suta. Imprumutul se acorda fara avans si are o valoare minima de 600 de lei, informeaza Ziua.

Aprobarea si transmiterea contractului se vor face online. Denumit C-net (Cetelem Romania), creditul permite atat aplicarea solicitarii imprumutului, cat si transmiterea aprobarii online, toate acestea in maximum 10 minute. Potrivit Ziarul, toate detaliile legate de contract, suma care poate fi imprumutata raportata la veniturile personale, perioada de acordare, dobanda perceputa si toate costurile pe care le implica obtinerea creditului pot fi aflate online.Curentul precizeaza ca, Cetelem, societatea de creditare, este parte a grupului financiar francez BNP-Parisbas. Reprezentanții societății de împrumut sustin ca formularul on-line al aplicației C-net poate fi completat în cel mult 10 minute.

După ce s-au completat câmpurile destinate tipului de proiect ce se dorește finanțat, sumei și perioadei de derulare a contractului, precum și datelor de identitate, solicitantul primește o ofertă prealabilă de credit. Creditele oferite de această societate pot fi eșalonate pe maximum 10 ani, suma maximă putând urca până la un milion de lei. Ratele anuale ale dobânzii variază între 7% și 12%, în funcție de durata creditului, în timp ce dobânda anuală efectivă (DAE) se situează între 14% și 21%.

Acceptarea ofertei prealabile se face prin semnarea „Condițiilor generale de creditare” și trimiterea documentului către Cetelem. La creditor mai trebuie trimise o copie după actul de identitate și o adeverință de salariu, din care să reiasă venitul declarat în formularul de pe internet, anunta Gandul.

„După completarea datelor, clientul primește răspunsul instantaneu. Apoi are posibilitatea de a imprima contractul și formularul de adeverință de venit, precum și o serie de instrucțiuni ce îl vor ghida în procesul de obținere a fondurilor. Odată cu obținerea dovezii veniturilor, clientul poate trimite prin poștă sau curier documentele la sediul nostru, unde se procedează la o serie de verificări. Dacă datele sunt conforme cu cele declarate inițial, valoarea creditului solicitat este virată în contul bancar comunicat de client. Dacă dorește, clientul poate primi asistență prin telefon de la consultanții noștri”, a precizat Simona Tărtăcuță, director marketing Cetelem.