Banca Comerciala Romana a realizat o premiera in Romania, prima tranzactie cu un card cu CHIP, cunoscut si sub denumirea de smart-card, tranzactie realizata cu un card VISA.

Potrivit oficialilor BCR, primul smart-card din Romania urmeaza sa fie emis in toamna acestui an, oficialii bancii precizand ca este o noutate dar si un fapt de normalitate, pentru ca Romania se conecteaza si in acest domeniu, la standardele mondiale in domeniu.

Conducerea BCR considera ca avantajele cardului cu CHIP sunt o mai mare securitate, servicii personalizate pentru clienti si programe multi-aplicatii, cardurile inteligente permitand realizarea tranzactiilor off-line, fara a fi necesara legatura cu banca emitenta.

Banca Comerciala Romana va extinde, treptat, catre toti comerciantii din reteaua proprie, posibilitatea de a plati prin intermediul cardurilor cu CHIP, BCR finalizand recent implementarea de noi aplicatii informatice in domeniul cardurilor inteligente, aplicatii ce permit efectuarea de plati de bunuri si servicii la comercianti si extragerea de numerar la bancomatele bancii.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.