Programul Operational Asistenta Tehnica a fost lansat, oficial, vineri, si va permite institutiilor din sistemul de gestionare a instrumentelor structurale sa obtina aproximativ 212,8 milioane euro pentru finantarea proiectelor, anunta Ministerul Economiei si Finantelor (MEF).

"Programul urmareste sa contribuie la implementarea si absorbtia eficace, eficienta si transparenta a instrumentelor structurale si sa sprijine procesul de coordonare a acestor fonduri in Romania", precizeaza un comunicat al MEF.

Pot depune proiecte pentru a solicita finantare din acest program doar institutiile din sistemul de gestionare a Instrumentelor Structurale (Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Audit, Autoritatea de Certificare si Plata etc.). "Rezultatele obtinute prin implementarea sa se vor reflecta in capacitatea de absorbtie la nivel global a fondurilor si intr-o utilizare eficienta a interventiilor din instrumentele structurale", precizeaza Finantele.

Bugetul total alocat acestui program pentru perioada 2007-2013 este de aproximativ 212,8 mil. Euro, din care 170,24 mil. Euro sprijin comunitar (80%) si 42,56 mil. Euro (20%) surse publice. Axele prioritare si interventiile din cadrul programului vor fi co-finantate in intregime din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.