Avand in vedere ca legea prevede ca in trei ani trebuie sa stranga 50.000 de participanti, si acest numar asigura supravietuirea doar pentru doi ani, pe piata pensiilor private obligatorii ar putea ramane doar 11 fonduri pana in 2013.

In prezent, primii 11 administratori controleaza 98,7% din piata, restul fiind impartit intre ceilalti 7 jucatori.

FONDURILE CU 50.000 DE PARTICIPANTI NU REZISTA PE PIATA MAI MULT DE DOI ANI
Potrivit directorului general adjunct al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Dan Pescaru, citat de NewsIn, companiile care au strans mai putin de 20.000 - 30.000 de participanti vor avea probeme certe, intrucat este greu sa stranga 50.000 de participanti in trei ani, atat cat prevede legea, tinand cont de faptul ca pe piata muncii intra, anual, intre 120.000 si 150.000 de contribuabili.

Pentru fondurile care au atras deja 50.000 de participanti, „capacitatea de a rezista este asigurata timp de doi ani“, deoarece un administrator „traieste“ din veniturile pe care le realizeaza si din comisioane, care sunt destul de mici. Dupa aceasta perioada, este greu de crezut ca un fond va supravietui daca nu isi sporeste portofoliul de participanti.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.