Moneda nationala s-ar putea aprecia pana la finalul anului chiar si sub nivelul de 3,50 lei pentru un euro, in conditiile in care evolutia cursului va fi marcata de oscilatii permanente, in functie de dinamica investitiilor in economia romaneasca, sustine economistul sef al BRD, Florian Libocor, preluat de ziare.com.
Fluctuatia cursului valutar este insa strans legata si de operatiunile speculative, si de operatiunile de sterilizare facute de Banca Nationala. In prezent, fondurile de bani speculativi din economia romaneasca se ridica la circa 5 miliarde de euro.

"Fluctuatiile cursului de schimb leu/euro sunt de asteptat sa se incadreze in 2008 in A/-10% fata de asa numitul nivel de echilibru de circa 3,50 lei/euro si exista premise ca, la finalul acestui an, cursul de schimb sa se situeze sub nivelul acesta de echilibru, in functie si de evolutia investitiilor in economie", a explicat economistul sef al BRD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.