* Jurnalul National: Atunci cand este foarte curat, societatile de salubrizare nu prea se vad, sunt discrete. Orasele din Romania, in special Bucurestiul, sunt murdare si haotice si ma gandesc si la ceea ce s-a intamplat in ultimele zile de rabufnire a iernii. Aveti niste facilitati date de primarii pentru a putea intra cu utilajele pe strazi?

Florin Bolchis: Da, exista un plan operational extrem de bine pus la punct cu fiecare primarie si fiecare operator are un astfel de plan bine intemeiat. Este Bucurestiul un oras murdar? Da si nu. Atat timp cat strazile sunt curate, nimeni nu le baga in seama. Noi am incercat sa facem asta prin contractul temporar pe care-l avem in Sectorul 1, unde prestam numai serviciile stradale, nu si pe cele de salubritate menajera. Ne-am facut treaba si nu cred ca Bucurestiul este foarte departe de un oras european din punct de vedere al salubritatii.

* In piata circula informatia ca ati vrea sa cumparati REBU...

Ar trebui pusa in context. Avem niste actionari foarte puternici, printre care se numara un fond de investitii englez, avem resursele financiare sa cumparam pe oricine de pe piata de salubritate din Romania. Nu vreau sa intru in detalii, pentru ca suntem intr-un dialog relativ avansat cu anumite societati, nu vreau sa le mentionez din respect pentru ei si bineinteles ca exista si anumite clauze de confidentialitate.

Citeste si:

* La cat apreciati piata, ca cifra de afaceri, pe Bucuresti?

Din pacate, datele pe care le avem noi si datele pe care le furnizeaza anumite institutii care monitorizeaza cat de cat aceasta piata nu prea sunt in concordanta. Noi estimam totusi ca piata de salubritate din Bucuresti ar ajunge undeva la 250 de milioane de euro.

* Aeroportul, gara, institutiile publice sunt emblema unui oras. Daca aici e mizerie, se trage concluzia ca orasul nu e curat.

Aici vorbim totusi si de educatia noastra. Va dau un exemplu. Noi am fost printre primii care am introdus in Romania colectarea selectiva a deseurilor. Chiar in Gara de Nord am introdus un sistem de colectare selectiva a deseurilor, cu pubele special amenajate, pe care scria clar: hartie, carton, pet-uri, deseu menajer. Am avut nenumarate incidente, pentru ca oamenii isi arucau tigarile in containerul de hartie.