Compania Petrom majoreaza, incepand de astazi, pretul carburantilor, cu noua bani/litru, ca urmare a variatiei cotatiilor produselor petroliere, adaptata conditiilor de piata din Romania
Compania Petrom a majorat, joi, pretul carburantilor, cu 9 bani/litru, din cauza variatiei cotatiilor produselor petroliere, adaptata conditiilor de piata din Romania, a informat producatorul de petrol si gaze prin intermediul unui comunicat de presa. Drept urmare, Ziua informeaza ca de azi atat benzinele, cat si motorinele sunt mai scumpe cu 9 bani. Astfel, un litru de benzina ECO Premium 95 costa 3,69 lei, Premium fara plumb 95 se vinde cu 3,66/litru, Top Premium fara plumb 99 costa 3,99 lei, iar benzinele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 se comercializeaza cu 3,76, respectiv 4,39 lei/litru. In ceea ce priveste motorinele, un litru de Top Euro Diesel 4 costa 3,85 lei, motorina OMV Sprint Diesel se vinde cu 3,91 lei/litru si Euro Diesel 4 costa 3,77 lei/litru.Ultima majorare operata de Petrom s-a petrecut la 12 februarie, cand compania a scumpit cu 0,05lei/litru benzinele si motorinele comercializate in reteaua sa de distributie.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare. Petrom exploateaza rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si 593 de statii de distributie carburanti in Romania, dupa cum arata Wall-Street.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 211benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2006 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.709 milioane Euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 1.020 milioane Euro.

In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 21 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente. AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.