"Wizz Air nu va opera curse in aceasta perioada. In total, vor fi afectate 20 de zboruri din si inspre Romania. Pasagerii care si-au rezervat bilete la respectivele curse vor fi anuntati individual in legatura cu optiunile pe care le au la dispozitie. Le vom oferi posibilitatea de a calatori catre destinatiile dorite in alte zile", a declarat Natasa Kazmer.

Pierderile inregistrate de companiile aeriene in perioada Summit-ului NATO ar putea fi de ordinul zecilor de mii de euro, au declarat luni dupa intalnirea de la Ministerul Transporturilor reprezentantii Blue Air si My Air.

Citeste si:

Potrivit directorului general al Blue Air, Gheorghe Racaru, compania pe care o reprezinta ar putea inregistra pierderi de zeci de mii de euro in cele trei zile in care Aeroportul Baneasa va fi inchis pentru Summit-ul NATO.

Racaru a precizat ca operatorii aerieni au preferat sa preia aceste costuri suplimentare decat sa creeze haos in privinta transportului aerian de pasageri. Acesta a explicat ca, cele mai mari costuri vor fi cele cu relocarea aeronavelor, pentru ca daca nu se efectueaza zboruri, avioanele nu pot fi tinute pe Aeroportul Baneasa.