Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat, ieri, una dintre putinele sesiuni cu bilant pozitiv semnificativ
Profitul bancii BRD SocGen a impulsionat Bursa de la Bucuresti, care a inchis sedinta de astazi cu aprecieri considerabile de peste 3% pe toti indicii, in timp ce lichiditatea a scazut cu circa 16%, la 24,49 milioane lei (6,70 milioane euro), informeaza NewsIn.
Lichiditatea pietei principale a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a scazut astazia cu circa 16%, la 24,49 milioane lei (6,70 milioane euro), in vreme ce rulajul sedintei precedente s-a cifrat la 29,14 milioane lei (7,99 milioane euro), datorita tranzactiilor cu obligatiuni in valoare de 5,01 milioane lei, informeaza Wall-Street.

"Aprecierile din sedinta de astazi sunt mai degraba influentate de rezultatele BRD SocGen si de evolutia burselor din afara, care au afisat aprecieri de peste 1% la cei mai importanti indici. Probabil ca scaderea de la inceputul anului a fost prea mare, asa ca e normal sa avem sedinte de revenire. Dar, cresterea de azi nu confirma o revenire a pietei, mai ales ca volumul de tranzactionare a fost la nivelul sedintelor precedente, adica la jumatate fata de rulajul mediu de anul trecut", a declarat Virgil Ivanov, analist KD Capital Managemen

Cea mai buna evolutie a revenit sectorului financiar. Actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au urcat, in medie, cu 3,49%, in timp ce indicele compozit al pietei a castigat 3,11%. Titlurile companiilor din cosul indicelui BET au marcat o ascensiune medie de 3,32% fata de sesiunea anterioara.
"A fost prima sedinta de reveniri consistente pe anul acesta. Din pacate, insa, volumele nu au fost foarte mari, si, prin urmare, consistenta revenirii nu este una pe masura. Mai sunt necesare cel putin doua sedinte care sa confirme revenirea pietei romanesti", spune Adrian Lupsan, broker in cadrul Intercapital Invest.

Raportarea unui profit net de 917,11 milioane lei ( 274,8 milioane euro) pentru anul 2007, in crestere cu aproape 40% fata de anul precedent, a determinat o ascensiune fulminanta pentru actiunile BRD Groupe Societe Generale., potrivit Adevarul. Cursul titlurilor BRD a evoluat intre un minim de 18,2000 lei/actiune si un maxim de 19,1000 lei/actiune, iar ultima tranzactie a fost perfectata la pragul de 19,0000 lei/actiune.

Emitentul a atras si cel mai bun rulaj, de 3,63 milioane de lei. In acelasi sector, actiunile Bancii Transilvania (TLV) au inchis la cotatia de 0,7350 lei/titlu, mai sus cu 2,09%, in conditiile unei valori totale a tranzactiilor de 2,49 milioane de lei. Si actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au reusit, ieri, o revenire de 4,67%, pana la 0,3140 lei/titlu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.