Cu un ecran de 7 inch, dispozitiv pentru conectarea wireless la internet si posibilitatea de a fi transformat intr-un Tablet PC (fara touchscreen), laptopul The One va fi lansat in Marea Britanie pe 29 februarie.
Dupa laptopul de 100 de dolari (care in realitate costa cam 150-200 de dolari) construit in cadrul proiectului "One laptop per Child" (OLPC) si dispozitivul taiwanez ACER Eee PC, care costa 260 de euro, isi face aparitia un nou laptop din categoria "low-cost", care
costa aproximativ 130 de euro (99 de lire sterline). Dispozitivul, produs de compania Elonex, are drept tinta elevii si adolescentii, dar producatorul estimeaza ca cel putin 15% din vanzarile primului an vor indica si interesul studentilor pentru The One.


Aparatul poate fi folosit atat ca laptop traditional, cat si ca un Tablet PC, ecranul acestuia putand fi rotit la 360 de grade. Din pacate, aparatul nu inglobeaza tehnologia touchscreen si nici o unitate optica pentru citirea/scrierea de CD-uri sau DVD-uri. Insa dispune de tehnologia wireless, care permite atat conectarea la internet oriunde exista un spot Hi-Fi, cat si interconectarea cu un alt calculator. Compania a creat si un sistem care permite conectarea laptopurilor The One intre ele, sistem care functioneaza prin Bluetooth, dispozitivul ce permite transferul de date intre doua sau mai multe laptopuri trebuind achizitionat separat, pentru aproximativ 15 euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.