Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, la Alba- Iulia, ca se asteapta ca pentru privatizarea Automobile Craiova contractul semnat de statul roman cu Ford sa intre in vigoare la inceputul lunii aprilie.

"Cred ca vom finaliza privatizarea inaintea Summitului NATO de la Bucuresti. Fiecare comisar va primi, pe 20 februarie, de la Directia Generala Competitie raportul, care este pozitiv, iar pe 27 februarie se va lua decizia finala, care ne va fi transmisa si noua", a afirmat Atanasiu, adaugand ca propunerea CE a fost de a continua contractul semnat cu firma Ford. Potrivit Romania Libera, dupa primirea oficiala a deciziei Comisiei Europene vor mai fi cateva conditii de indeplinit, in ceea ce priveste colaborarea cu autoritatile locale si modul in care se va face vama la domiciliul fiscal, pentru ca la Craiova va fi un export-import masiv de produse.

"Noi speram ca cel tarziu cu ocazia summitului NATO contractul sa fie intrat in vigoare. Adica la inceputul lunii aprilie", a spus Teodor Atanasiu, conform Evenimentul Zilei.

Directia Generala Competitie din cadrul Comisiei Europene si-a formulat deja raportul pe care il va trimite pana in data de 21 februarie fiecarui comisar european, iar comisarii europeni vor studia aceste materiale si isi vor putea formula votul astfel incat in data de 27 februarie sa se ia o decizie in privinta acestui contract. "Din discutiile pe care le-am avut cu cei de la DG Competitions propunerea lor a fost de a continua contractul pe care l-am semnat cu firma Ford", a declarat Atanasiu, citat de Ziua.

Oficialii europeni au verificat posibila existenta a unor forme de ajutor de stat incompatibile sau daca contractul s-a realizat cu incalcarea altor principii care stau la baza legislatiei europene precum libera concurenta sau libera circulatie a capitalurilor. In lipsa unor dovezi incriminatoare, decizia CE sustine continuarea contractului semnat cu Ford.

Atanasiu a mai explicat ca dupa ce se va primi unda verde de la CE, tot mai trebuie indeplinite cateva conditii pentru ca intelegerea sa continue. Mai intai de toate, legea de aprobare a privatizarii Automobile Craiova trebuie sa fie adoptata de Parlament. Mai apoi, administratiile judeteana si locala trebuie sa isi respecte partea lor de intelegere, anunta Jurnalul National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.