AVAS a primit de la Directia Generala Competitie din cadrul Comisiei Europene unda verde pentru privatizarea Automobile Craiova, a anuntat vineri Teodor Atanasiu, in cadrul unei conferinte de presa. Potrivit presedintelui AVAS, raportul scris al Directiei va fi finalizat in data de 20 februarie, urmand sa fie apoi analizat de comisarii europeni. Decizia va fi transmisa AVAS, pana in 27 februarie.
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat la Cluj ca a primit un raspuns verbal din partea Directiei Generale Competitie a Comisiei Europene, care da unda verde contractului de privatizare a SC Automobile Craiova. "Din ceea ce am discutat cu cei de la Directia Generala Competitie din cadrul Comisiei Europene, am inteles ca vor da verde avizarii contractului de privatizare pentru societatea Automobile Craiova. Cu alte cuvinte va trebui sa trecem si legea de privatizare prin Parlament si in acelasi timp sa ne apucam sa indeplinim si celelalte conditii care trebuie indeplinite pana la intrarea in vigoare a contractului", a declarat Atanasiu in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele AVAS a mai spus ca raportul scris al Directiei va fi finalizat in data de 20 februarie, cand va fi trimis comisarilor europeni care vor lua o decizie si o vor comunica AVAS pana in 27 februarie. "Asteptam sa vedem, ca nu s-au pronuntat comisarii ci doar Directia Competitie, cea care a facut raportul. Am inteles ca daca vor fi interventii nu vor fi de natura sa opreasca contractul", a subliniat Atanasiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.