Prima zi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a dovedit a fi una profitabila pentru actiunile Erste Bank (EBS), acestea terminand prima sedinta de tranzactionare cu o crestere 1,94%. Au fost transferate 21.423 de titluri in 274 tranzactionari cu o valoare totala de 3.029.930 lei, reprezentand 0,006% din capitalul grupului austriac.

Pretul de referinta pentru un titlu EBS a fost de 139,1 lei, la finele primei zile de tranzactionare ajungand la 141,8 lei. „Acum 9 luni o actiune Erste Bank valora 60 de euro, acum costa undeva la 35-38 euro, dar vrem sa ajungem cu ele la un pret de 120 de euro”, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Bank.

Dupa primele cinci minute de tranzactionare, actiunile Erste au urcat cu 2,44%, la 142,5 lei, pe un rulaj de 118.000 de lei, dupa prima jumatate de ora , la 142,1 lei, cu 2,16% peste cotatia de referinta, iar valoarea cumulata de 607.000 de lei.

Dupa o ora jumatate de la deschidere valoarea tranzactiilor ajunsese la 1,8 milioane lei mai mult de jumatate din valoarea tranzactiilor din prima sedinta. Titlu EBS a ajuns pe parcursul sedintei de ieri la un pret maxim de 142,9 lei, cel mai mic pret de tranzactionare fiind de 140 lei.

Bursa inchide pe plus

Bursa a inchis in crestere usoara sedinta de tranzactionare de ieri, indicele general, BET-C, urcand cu 1,31%, evolutie influentata de listarea Erste Bank pe piata de capital din Romania.

„Bursa de la Bucuresti va da tonul pentru sugestiile pretului de tranzactionare din ziua respectiva”, a mai spus Treichl. Aceasta deoarece BVB se deschide cu o ora mai devreme (n.r. 9.30, ora locala Bucuresti, 8.30 – ora locala Viena ) decat bursa vieneza, astfel ca pretul de pe piata romaneasca le va indica investitorilor situatia actiunilor de pe bursele din Viena si Praga. In aceste conditii, BVB va analiza impactul prelungirii duratei zilnice de tranzactionare, potrivit directorului general al BVB, Stere Farmache.

„Vom analiza care este impactul prelungirii sedintei de tranzactionare. Daca vom constata ca aceasta prelungire va genera volume mai mari de tranzactionare si va atrage mai multi investitori, raspunsul va fi pe masura”, a declarat Farmache.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.