Astazi au fost lansate Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane si Programul Operational pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative.
Primul se va desfasura pana in 2013 si va fi in valoare de 4,25 miliarde de euro. Aproape 3,5 miliarde de euro din aceasta suma va fi folosita pentru dezvoltarea competentelor profesionale ale 1.650.000 de persoane. Potrivit ministrului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, programul a debutat prin lansarea a 16 linii de finantare pentru proiecte strategice, pentru o valoare totala de 177 milioane de euro.

Suma provine de la Guvernul roman si de la Uniunea Europeana, prin Fondul Social European. Programele au fost lansate in prezenta lui Vladimir Spidla, comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale si egalitate de sanse. “Fondul Social European este destinat oamenilor: ii ajuta pe angajati sã-si pastreze locurile de munca, prin insusirea de noi abilitati, sa se recalifice, daca este cazul, sa imbine viata de familie cu munca si sa se pregateasca in fata provocãrilor unei piete a muncii in schimbare rapida”, a declarat comisarul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.