Premiile European IT Excellence 2008, sustinute de prestigioasa publicatie "IT Europa", premiaza anual cele mai eficiente solutii software destinate organizatiilor comerciale si guvernamentale.

Calitatea implementarii si impactul proiectului SEI (Sistem Educational Informatizat) au constituit principalele argumente prin care SIVECO Romania a reusit sa se impuna in cadrul galei European IT Excellence Awards 2008, obtinand o noua si importanta distinctie europeana.

"Solutia de eLearning dezvoltata de SIVECO Romania in cadrul proiectului SEI initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului este un exemplu pozitiv de implementare a unui sistem de management al continutului multimedia adaptat unui mediu educational dinamic", a declarat John Chapman, organizator al premiilor si Director Editorial al publicatiei "IT Europa". "Juriul a fost impresionat in mod special de anvergura acestui proiect implementat in peste 4.500 de scoli si licee si de impactul pozitiv inregistrat in procesul de invatare al elevilor."

49 de companii au reprezentat la Frankfurt cele 16 tari ale caror proiecte de succes au intrunit conditiile juriului, ajungand in etapa finala.

Nominalizata la doua dintre categoriile competitiei, SIVECO Romania marcheaza o participare importanta si notabila a tarii noastre la un eveniment ce isi propune recunoasterea rolului crucial pe care distribuitorii de software si solutii il joaca in evolutia spatiului european.

Printr-o descriere detaliata, ce a trecut prin toate etapele proiectului si a surprins toate beneficiile pe care solutia de eLearning AeL le-a adus sistemului de invatamant romanesc, SEI a obtinut voturile juriului si a devansat in finala proiectele propuse de Edge IPK din Marea Britanie si Wipro Technologies din India.
"Recunoasterea obtinuta in cadrul European IT Excellence Awards 2008 este pentru noi o onoare si in acelasi timp o mare bucurie, certificand inca o data capacitatea pe care SIVECO Romania o are in a aduce solutii reale societatii, nelimitate spatial si viabile pentru orice locatie de pe glob. Bucuria vine din a vedea cum un proiect educational romanesc a devenit o poveste de succes la nivel international, nelipsit de la majoritatea evenimentelor de profil", declara Stefan Morcov, Line of Business Senior Director, SIVECO Romania.

In selectia celor mai performante proiecte inscrise, juriul a avut in vedere in mod special impactul asupra utilizatorilor, dar si capacitatea proiectului de a reprezenta un "exemplu de buna practica" la nivel european. Proiectul SEI s-a remarcat prin gradul inalt de complexitate si prin efortul apreciabil pe care l-a presupus - de la dotarea scolilor cu echipamente si continut educational multimedia, pana la monitorizarea utilizarii laboratoarelor AeL, formarea si perfectionarea profesorilor.

"Crearea si dezvoltarea de continut educational interactiv a devenit un domeniu de referinta pentru SIVECO si un pas important pe care Romania il face catre societatea cunoasterii. Modelul de succes al proiectului SEI este acum preluat de tot mai multe sisteme educationale din lume, deoarece solutiile de eLearning sprijina accesul liber si egal la educatie si cultura", declara Stefan Morcov, Line of Business Senior Director, SIVECO Romania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.