Directorii „Antibiotice“ Iasi promit lefuri majorate cu 20% dupa ce angajatii au blocat privatizarea in instanta.

Apropiata vanzare a pachetului majoritar de la „Antibiotice“ Iasi a determinat o serie de „manevre“ ciudate in combinat.

In urma cu mai multe saptamani, conducerea anunta disponibilizari importante, peste o suta de angajati urmand a fi trimisi acasa. Intre timp, sindicatul societatii a reusit sa blocheze in instanta vanzarea „Antibiotice“ prin licitatia cu strigare care urma sa aiba loc peste aproximativ o luna. Surprinzator, dupa aceasta victorie a sindicatelor, conducerea societatii a decis cresterea salariilor cu un procent destul de frumusel: pana la 20%.

Liderul de sindicat Vasile Stanga a precizat ca angajatii vor beneficia si de bonuri de masa, dar si de majorarea primelor. „Am reusit in timp record renegocierea contractului de munca pentru 2008. Discutiile s-au finalizat in mod favorabil pentru salariati, dar si pentru societate, desi acum finantistii avertizeaza ca majorarea lefurilor va avea efecte negative asupra inflatiei“, a declarat Vasile Stanga. El a precizat ca in prezent la „“Antibiotice“ Iasi lucreaza peste 1.600 de angajati si toata lumea spera ca fabrica lor sa nu fie vanduta la licitatie cu strigare.

Deja Curtea de Apel Iasi a admis suspendarea Hotararii de Guvern nr. 1.400/2007, prin care se legifera vanzarea a 53% dintre actiuni, ceea ce inseamna ca sunt toate sansele ca licitatia sa nu mai aiba loc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.