Tarifele vor fi actualizate cu rata inflatiei in perioada 2004-2008, iar noile cuantumuri vor intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii acestora in „Monitorul Oficial“, potrivit Mediafax.

Taxa pentru podul care face legatura intre Giurgiu si Ruse (Bulgaria) va fi stabilita in lei, nu in euro - cu exceptia vehiculelor inmatriculate in alt stat - , asa cum se intampla in prezent, astfel incat sa poata fi utilizate aparatele de marcat elecronice fiscale.

Valoarea taxei pentru autoturisme va creste de la 6 euro (21,8 lei, la cursul de miercuri) la 31 lei. In cazul microbuzelor si vehiculelor de transport marfa cu masa de sub 12 tone, tariful urca de la 12 euro (43,6 lei) la 57 lei. Daca aceleasi tipuri de vehicule au masa mai
mare de 12 tone si cel mult trei axe, taxa va creste de la 28 euro (101,7 lei) la 132 lei. Pentru TIR-urile de peste 12 tone si minim patru axe, se va plati 197 lei, fata de 43 euro in prezent.

Traversarea podului Fetesti-Cernavoda va costa 7 lei
Pentru podul Fetesti-Cernavoda, tarifele au fost actualizate ultima data in anul 2004, insa nu au mai fost percepute deoarece tronsonul de autostrada Fetesti-Cernavoda nu era finalizat, urmand sa fie reluate odata cu realizarea acestuia, se arata in proiect.