Potrivit site-ului, noua uzina Mercedes-Benz va fi construita in parcul industrial Tetarom III din localitatea clujeana Jucu, unde Nokia a inaugurat, la inceputul acestei saptamani, o unitate de productie a telefoanelor mobile.

Primarul Clujului, Emil Boc, a confirmat ca au existat discutii intre Mercedes si autoritatile locale pentru achizitionarea unei suprafete de peste 170 hectare de teren pe platforma industriala de la Jucu, Cluj, anunta Ziua.

Dezavantajele Romaniei in atragerea investitiei nemtesti, constau in infrastructura slab dezvoltata in comparatie cu Polonia, precum si de forta de munca mai putin calificata. Pe de alta parte insa, in Romania exista deja o fabrica mixta la Cugir, unde este implicata si compania Mercedes, care produce cutii de viteze si componente metalice. Mai mult, o serie de investitori germani din industria componentelor auto activeaza deja pe piata romaneasca. Printre acestia se numara Continental AG, INA Scheaffer, Siemens Automotive, Kromberg & Schubert, Lisa Draxlmaier sau Leoni Wiring Systems, relateaza Cotidianul.

Citeste si:

Cunoscut anterior sub denumirea DaimlerChrysler, grupul german s-a separat, in vara anului 2007, la nivel international, de compania americana Chrysler. Astfel, in august 2007, Daimler a vandut participatia majoritara la Chrysler catre fondul de investitii Cerberus Capital Management. Totodata, divizia producatoare de autoturisme a Daimler a fost redenumita Mercedes-Benz Cars.