Piata telecomunicatiilor din Romania va fi marcata in anul 2008 de intensificarea luptei dintre operatorii de telefonie mobila pentru castigarea clientilor, precum si de accentuarea colaborarii dintre companiile de telefonie fixa si mobila, arata ultimul studiu al companiei de audit si consultanta Deloitte.

Studiul, intitulat "Previziuni in domeniul comunicatiilor", realizat anual de compania de consultanta, arata ca tendinta de crestere si diversificare a comunicatiilor digitale inregistrata pe piata romaneasca inca din anii anteriori se va mentine si in anul 2008.

Romania a fost de multe ori receptiva la introducerea solutiilor noi de telecomunicatii, iar ritmul va fi mentinut si in anul 2008, comenteaza autorii studiului.

"In ceea ce priveste tehnologia, in anul 2008, trendul in Romania va fi acelasi ca in Europa - competitie accentuata. Diferenta intre competitori o va face suportul tehnologic si strategia de marketing si promovare", a declarat Andrei Ionescu, senior manager Deloitte Romania.

Acesta a explicat ca evolutia surprinzatoare a pietei de telefonie mobila din Romania din anul anterior a demonstrat ca exista inca potential de crestere, atat ca numar de clienti, cat si ca venituri, iar operatorii actuali vor trebui sa se adapteze competitiei acerbe, anticipate pentru anul 2008, cand se asteapta relansarea retelei Zapp si intrarea pe piata de profil a companiei RDS&RCS, care vor ataca pozitia ocupata de Orange, Vodafone si Cosmote.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.