Compania petroliera nationala din Kazahstan KazMunaiGas (KMG) va demara un nou proiect de constructie a unei conducte petroliere intre Baku si Marea Neagra pentru a transporta petrol din Kazahstan prin Azerbaidjan si Georgia a declarat, ieri, presedintele KazMunayGas, Uzakbay Karabalin, citat de Trend News Agency.
Potrivit oficialului, Kazahstanul trebuie sa-si intensifice lucrarile la sistemul de conducte Kazakhstan Caspian Pipeline care include si constructia unei conducte care sa faca legatura intre Karabatan si Kurik. “Atunci vom putea transporta titei kazah prin intermediul tancurilor petroliere la Baku si de aici prin oleoductul Baku-Tbilisi-Ceyhan. O alta ruta de transport al petrolului kazah va fi spre portul Batumi (Georgia), pe coasta Marii Negre”, a declarat Uzakbay Karabalin.

Saptamana trecuta KMG a anuntat ca intentioneaza sa valorifice experienta Rompetrol pe piata produselor petroliere din Europa pentru a crea o companie integrata de renume mondial, implicata in productia si procesarea petrolului. In 2007, Compania Nationala KazMunayGas a achizitionat 75 la suta din actiunile The Rompetrol Group.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.