Producatorul american de automobile General Motors a raportat pierderi nete de 38,7 miliarde de dolari pentru anul trecut.

Suma reflecta nivelul urias al provizioanelor inscrise de companie in cel de-al treilea trimestru pentru a ajusta valoarea averilor fiscale.

Seful financiar al General Motors, Fritz Henderson, a afirmat ca ultimul trimestru al anului 2007 a fost unul extrem de dificil pentru operatiunile din America de Nord, in conditiile in care volumul de productie a scazut. Reprezentantii companiei se asteapta ca piata americana sa ramana competitiva in viitorul apropiat in conditiile in care increderea consumatorilor scade pe masura ce preturile carburantilor cresc.

Acord cu sindicatul angajatilor

General Motors estimeaza o a doua jumatate a acestui an profitabila.In al patrulea trimestru al anului trecut, General Motors a inregistrat o pierdere neta de 722 milioane de dolari, in comparatie cu profitul net de 950 milioane de dolari inregistrat in aceeasi perioada a lui 2006.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.