Traderul Jerome Kerviel a adus castiguri de 1,4 miliarde de euro bancii franceze Societe Generale in 2007, inainte de a frauda institutia financiara cu 4,9 miliarde, a declarat un oficial al bancii, relateaza Rompres.

Desi obtinut tot prin intermediul unor operatiuni neautorizate, profitul a salvat Societe Generale de la pierderi totale de 6,3 miliarde de euro. Din pacate, dupa realizarea castigului, Kerviel a facut plasamente neautorizate in valoare de 50 de miliarde de euro, mizand pe cresterea indicilor bursieri europeni, care au avut insa o evolutie descendenta.

Pierderile de 4,9 miliarde de euro anuntate de Societe Generale corespund diferentei dintre pierderile de 6,3 miliarde de euro, consemnate in urma plasamentelor din ianuarie efectuate de Kerviel, si castigurile de 1,4 miliarde de euro realizate de acesta la sfarsitul anului trecut, a spus oficialul bancii. El a precizat ca banca va plati impozite pentru cele 1,4 miliarde de euro.

Societe Generale a lansat, luni, o emisiune de drepturi de preemptiune cu un discount semnificativ, destinata exclusiv actionarilor, pentru a realiza o majorare de capital de 5,5 miliarde euro, cu scopul consolidarii balantei contabile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.