6.500 de manifestanti au format, duminica, un lant uman la Bochum, in vestul Germaniei, protestestand fata de inchiderea fabricii Nokia, citeaza NewsIn.

Salariati fabricii Nokia, dar si ai altor companii din regiune, au format un lant uman, care a facut turul fabricii, protestantii fiind inarmati cu torte. O delegatie IG-Metall va merge maine in Finlanda pentru a intalni conducerea companiei si a o convinge sa caute solutii pentru a evita inchiderea fabricii.

Grupul finlandez Nokia a anuntat ca va inchide pana la jumatatea anului ultima fabrica de telefoane mobile din Germania, care are 2.300 de salariati si de care depind, indirect, alte cateva mii de locuri de munca.

Anuntul rezultatelor financiare record ale grupului in anul 2007, la scurt timp dupa anuntul inchiderii fabricii din motive economice, a discreditat compania Nokia in Germania, unde tot mai multi consumatori au inceput sa boicoteze aceasta marca.

Nokia intentioneaza sa mute productia de la Bochum in Romania, unde costul fortei de munca este mult mai redus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.