Dolarul nu mai este ce a fost. De aceea, tot mai multe magazine din New York au inceput sa accepte euro, dar si alte monede straine, ca plata pentru produse, informeaza agentia de stiri Reuters.
„Am decis ca banii sunt bani si ca ii putem schimba la banca oricand e nevoie“, a spus Robert Chu, patronul restaurantului East Village Wines. Slabirea dolarului - considerat candva regele monedelor sau moneda forte - in comparatie cu euro a ieftinit vizitele europenilor in SUA. Astfel, valuri de turisti de pe batranul continent profita de momentul favorabil pentru a vizita atractiile turistice de peste ocean. Iar magazinele speculeaza acest lucru, oferind produsele si in euro, pentru a castiga atunci cand schimba moneda europeana in dolar.

„Am devenit acum familiari cu euro, lira britanica sau cu dolarii canadieni“, a adaugat Chu. Fenomenul nu este unul chiar recent. De multa vreme, magazinele de la granita cu Canada a SUA accepta dolari canadieni, iar cele de la granita cu Mexic, pesos. Insa in New York nimeni nu isi imagina ca o sa se ajunga la asa ceva. Un alt comerciant a decis sa accepte si el euro, dupa ce a vazut ca magazinele din vecinatatea celui detinut de el accepta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.