Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit pe tendinta de scadere ce domina de la inceputul anului. Cele mai mari pierderi au fost inregistrate de societatile de investitii financiare (SIF), pe fondul vanzarilor mai mari de la finalul sedintei, in timp ce lichiditatea a coborat cu o treime.

Investitorii au asteptat calmarea situatiei tensionate de pe marile piete de capital. Actiunile SIF 2 Moldova au dominat transferurile de pe piata BVB, cu tranzactii de peste 2,77 milioane lei, la un pret de inchidere de 2,75 lei/actiune.

Totalul pietei s-a cifrat la 5,25 milioane euro (19,31 milioane lei), in sedinta bursiera fiind inregistrate numai tranzactii cu actiuni.

Indicele compozit BET-C, care arata evolutia pe ansamblu a actiunilor listate la BVB, a scazut cu 17,34 puncte, ajungand la 5.085,96 puncte. Indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate, a inregistrat o descrestere de 26,12 puncte, ajungand la 7.299,08 puncte. Indicele BET-FI s-a depreciat cu 922,86 de puncte, pana la 61.060,28.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.