Producatorul auto suedez Volvo cheama in service 30 de masini, modelele S40 si V50, produse intre 2004 si 2006 si vandute in Romania.

Decizia a fost luata ca urmare a depistarii unor probleme la dispozitivul de actionare a pompei de benzina, informeaza Gandul.

Actiunea este parte a unui program care include peste 80.000 de masini la nivel mondial. Firma a luat aceasta decizie, din cauza aparitiei unor puncte de coroziune la dispozitivul de actionare a pompei de benzina.

Oficialii EIT-Forum Auto, importatorul Volvo in Romania, au declarat ca pentru masinile produse in perioada 2004-2006, vandute in Romania, piesa respectiva va fi inlocuita gratuit, „indiferent daca a fost sau nu afectata de coroziune", relateaza Adevarul.

Potrivit purtatorului de cuvant al Volvo, sunt vizate acele tari unde, pe fondul climatului, autoturismele sunt expuse intr-o mai mare masura ploii sau acolo unde se utilizeaza sare pentru dezghetarea drumurilor. Majoritatea autoturismelor au fost vandute pe pietele din Statele Unite, Suedia si Germania. In schimb, in tarile cu clima uscata si calda, compania a extins garantia.

Conform Ziua, oficialii producatorului suedez nu au facut o estimare asupra costurilor acestei operatiuni. Volvo a mai avut probleme la airbag-uri si motoare, din cauza carora 56.000 de automobile au fost rechemate in service, in noiembrie-anul trecut.

Anul trecut, in Romania s-au vandut 824 de masini Volvo, dintre care 205 masini au fost S40, iar aproape 70 au fost V50.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.