Relansarea Delta a fost anuntata in septembrie 2006, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la infiintarea Lancia. Dupa doar un an si jumatate, masina este gata sa resusciteze vanzarile celebrului brand torinez, relateaza Evenimentul Zilei.

Bazat pe pltaforma lui Fiat Bravo, Lancia Delta are o lungime de 4,5 metri, latimea de 1,8 metri ši inaltimea de 1,5 metri. Cu aceste dimensiuni, ofera un spatiu interior generos, gratie ampatamentului de 2,7 metri.
Potrivit Gazeta de Sud, hatchback-ul in 5 usi are in dotare tehnologii si facilitati create in colaborare cu diferiti parteneri. Se remarca sistemul audio Hi-Fi Bose cu Mp3 player ši comanda vocala, sistemul Blue&Me realizat in colaborare cu Microsoft si sistem de navigatie de la Maneti Marelli.

Gama de motorizari include o serie de propulsoare pe benzina si diesel de mica cilindree cu puteri cuprinse intre 120 si 200 CP. Auto.ro informeaza ca motoarele cuplate la transmisii manuale sau automate cu sase trepte, respecta normele de poluare Euro5, ce vor intra in vigoare in 2009.

Lansare in Second Life

Producatorul italian a decis ca inainte de prezentarea de la Geneva, sa testeze impactul Lancia Delta in lumea virtuala. Marele eveniment va avea loc exact cu o zi inainte de premiera reala.

Lancia lanseaza in lumea 3d, o insula in forma inconfundabila a Italiei. Locatia va include o serie de cladiri menite sa faca marca mult mai cunoscuta si mai apreciata. O receptie, un showroom, o serie de cladiri destinate distractiei si modele de masini realizate la un nivel al definitei nemaintalnit in Second Life, vor putea fi descoperite in lumea virtuala. Lancia spera ca evenimentul sa depasasca cu mult granitele realitatii virtuale, si sa-i ofere mult asteptatului hatchback o intrare pe masura in viata reala, relateaza autof1.