Guvernul landului Renania de Nord cere grupului finlandez sa returneze subventiile acordate fabricii de la Bochum.

Suparate ca Nokia va inchide in acest an uzina de la Bochum, pe care o muta in Romania, autoritatile din Renania de Nord-Westfalia i-au cerut ieri companiei Nokia sa ramburseze cele 41 milioane de euro care i-au fost acordate ca subventii in perioada 1998-1999. Nokia refuza sa plateasca.

Banii aveau ca scop crearea unor locuri de munca pentru germani, la uzina din Bochum si, potrivit acordului incheiat atunci, Nokia s-a angajat sa creeze 2.860 de locuri de munca permanente, dar s-a situat sub aceasta limita in perioada 2002 si 2005, cand a creat cu 200-400 posturi mai putin, relateaza "Deutsche Welle".

Guvernul landului german in care se afla Bochum a spus ieri ca banca de stat NRW.Bank a cerut Nokia sa returneze o suma de aproximativ 41 milioane de euro de care a beneficiat sub forma de subventii acordate in 1998 si 1999 si i s-a lasat o saptamana la dispozitie pentru a raspunde.

Nokia, care a anuntat ca va inchide fabrica de la Bochum din cauza costurilor ridicate ale fortei de munca si va muta o parte a productiei in Romania, a maniat atat organizatiile sindicale, cat si politicienii germani.
Intr-un comunicat remis ieri presei, reprezentantii producatorului finlandez de telefoane mobile s-au aratat "uluiti" de cererile autoritatilor germane. "Nokia nu numai ca a indeplinit conditiile acordului, dar le-a si depasit", a afirmat compania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.