oneda nationala a continuat sa se deprecieze usor in deschiderea sedintei de miercuri, ajungand la 3,6800 lei/euro, fata de nivelul de 3,65 lei/euro de marti seara, in ciuda dobanzilor ridicate si urmand o tendinta descendenta regionala, sustin dealerii.

"Deprecierea se explica prin faptul ca, dupa ce au crescut dobanzile, cei care vandusera inainte valuta si-au mai inchis din pozitii. Nu este doar cazul leului, ci si al altor monede din regiune, precum forintul, care a pierdut teren pana la 261 forinti/euro", a declarat dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu, pentru NewsIn.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat miercuri dimineata intre 1,4590 la 1,4662 dolari/euro, iar la 11:15 ora Romaniei, cotatia era de 1,4626 dolari/euro.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, incadreaza noua dobanda de politica monetara de 9% pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.