"Principalul motiv pentru majorarea rezervelor este o revizuire a planului de dezvoltare a zacamantului Uzen", a declarat intr-un comunicat directorul executiv al companiei, Askar Balzhanov.

"Conform noului plan, aprobat de catre autoritati, nivelul curent al productiei poate fi sustinut in urmatorii zece ani, cu cel putin cinci ani peste nivelul estimat initial", a adaugat acesta.

Veniturile KMG EP pentru primele noua luni din 2007 au crescut cu 8%, la 2,751 miliarde dolari, majorarea fiind datorata in mare parte cresterii cu 7,9% a volumelor vandute si cu 2,5% a pretului mediu, de la 48,37 dolari barilul la 51,87 dolari barilul.

KazMunaiGas E&P nu a anuntat inca rezultate financiare pentru al patrulea trimestru din 2007.
KazMunaiGas EP este una dintre cele mai mari companii petroliere si de gaze naturale din Kazahstan, cu o productie de peste 9,5 milioane tone metrice de petrol in 2006.

In 2007, compania a anuntat achizitia unei participatii de 50% din companiile Kazgermunai si Karazhanbasmunai, devenind astfel al doilea producator de petrol din Kazahstan.
Actiunile companiei sunt listate la bursa de la Londra si cea din Kazahstan, KMG EP reusind sa stranga aproximativ doua miliarde dolari cu ocazia ofertei publice initiale din septembrie 2006.

Compania KazMunaiGas EP este detinuta in proportie de 61% de compania petroliera de stat KazMunaiGaz.

Pe 27 august, KazMunaiGaz (KMG), companie petroliera cu capital de stat din Kazahstan, a preluat 75% din The Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding, tranzactie ce a conferit intregului grup Rompetrol (TRG) o valoare de 3,616 miliarde dolari.