Valoarea de piata a proprietatilor imobiliare detinute de fondul britanic de investitii Fabian in Romania era evaluata la finele lunii decembrie a anului trecut la circa 120 milioane euro, cu 52% mai mult decat suma totala a investitiilor initiale realizate de companie, de 78,5 mil. euro

Fabian detine participatii la opt proiecte imobiliare in Romania, respectiv cladirile de birouri Cascade, Cubic Center, Baneasa Business Center si Banu Andronache, Evocentre, Lakeview din Bucuresti, precum si ansamblul rezidential New Town din Capitala si un complex de locuinte din Timisoara.

Astfel, conform Wall-Street, proprietatile fondului britanic in Romania insumeaza 62.850 de metri patrati de birouri in Bucuresti si circa 1.000 apartamente in Capitala si in Timisoara.

Fabian a fost lansat in vara anului 2005 cu un capital de 21,2 milioane de euro, fiind primul fond care viza exclusiv piata imobiliara romaneasca. In luna decembrie a anului 2005, fondul a facut prima achizitie din Bucuresti, prin preluarea cladirii Banu Antonache, pentru 12,3 milioane de euro. Randamentul din chirie a fost estimat la 9,2%, dupa cum relateaza Case de LUX .

Fabian va continua activitatea de investitii din Romania si in acest an. Strategia este sa cumpere spatii de birouri si de retail care sa produca venituri, dar, de asemenea, sa stabilim parteneriate pe segmentul birouri, retail si rezidential. Pana acum s-au focalizat investitiile doar in Bucuresti, dar in viitor orice oportunitate din alte orase din tara va fi luata in considerare.

Fabian a atras anul trecut 40 milioane de euro prin listarea pe Alternative Investment Market, piata administrata de bursa de valori din Londra, in vederea finantarii de proiecte imobiliare in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.