Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romånia (CNADNR) semneaza astazi, pentru numai 25 de zile, contractul de deszapezire pentru cele doua autostrazi cu firma PA&CO International, condusa de omul de afaceri Costel Casuneanu.

Acesta a castigat licitatia cu o oferta de 8.998.110,59 lei (2.572.873,51 euro), in timp ce competitorul sau, Dan Besciu, patronul firmei Euroconstruct Trading '98, a depus o oferta de 15.109.592,27 lei (4.365.041,82 euro). Contractul de deszapezire pentru autostrada Bucuresti-Pitesti, Bucuresti-Cernavoda si centura Pitesti va fi incheiat pe perioada 4 februarie-1 martie, cu posibilitate de prelungire

Chiar daca mai sunt trei saptamani de iarna calendaristica, CNADNR va incheia contract de deszapezire pentru cele doua autostrazi. „Dupa mai bine de o luna de la depunerea contestatiei de catre Argecom Pitesti, aflata in consortiu cu Euroconstruct Trading '98 si Dimar, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dat castig de cauza grupului format din firmele PA&CO International si Romprest. Conform legii, chiar daca mai sunt cateva zile de iarna, trebuie sa incheiem contract de deszapezire. Tot se formeaza polei, care este mai periculos decat zapada. Daca ninge in martie?“, ne-a declarat directorul general adjunct de intretinere si administrare din cadrul CNADNR, Cristian Duica. El a precizat ca firmele PA&CO International si Romprest vor fi platite in functie de numarul de zile pana la 1 martie. „Contractul are o valoare de circa 2,5 milioane de euro, dar firmele PA&CO International si Romprest isi vor lua banii numai pe aceste 25 de zile. In functie de prognoza din 25 februarie vom prelungi contractul de deszapezire a autostrazilor pana la data de 15 martie“, ne-a spus Cristian Duica.

Chiar daca nu ninge, Casuneanu castiga
Interesant este ca si in cazul in care nu va ninge prea mult si firmele castigatoare nu vor avea ce deszapezi, conform contractului, ele vor obtine oricum 30% din valoarea acestuia. „Exista o valoare estimata in contract in functie de stationarea utilajelor si angajatilor in baza. Am trimis utilajele si angajatii in bazele Directiei de Drumuri si Poduri Bucuresti“, ne-a spus patronul firmei PA&CO International, Costel Casuneanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.